Home > Moda > Wilhelmina Arz – Sunrise (Toamna-iarna 2010/2011)

Wilhelmina Arz – Sunrise (Toamna-iarna 2010/2011)

In prima seara a festivalului Cluj Fashion Week, designerul roman Wilhelmina Arz si-a prezentat colectia “Sunrise”. Desi a ales un nume atipic pentru o colectie destinata sezonului toamna-iarna, intelesul vine din alte directii, anume din conceptul creativ.

… red carpet … 2010 incotro ? … panic / don’t panic … traim intr-o lume pentru care n-am fost pregatiti … alerg inspre rasaritul de soare … traiesc impresii de calatorie prin “muzeul Kabbala” – acestea sunt dilemele, angoasele, temerile si dorintele cotidianului, “Sunrise” fiind ceea ce ne da speranta “intr-o lume pentru care nu am fost pregatiti“.

Propunerea Wilhelminei Arz pentru sezonul viitor sunt forme cu noi volumetrii, asimetrii, linii minimaliste puse in opozitie cu fluiditatea.

Piese cheie: Rochii extrem de feminine, cu o structura si greutate ce imbraca silueta precum un palton petrecut .

Materiale folosite: denim, stofe fine din lana monocrome sau in carouri, tesaturi pretioase folosite pentru detalii, matasuri, brocart, tesaturi paietate, cristale, franjuri din matase, pene.

Paleta cromatica a fost destul de generoasa pentru o colectie de toamna-iarna, totul a ramas perfect armonizat conceptului “Sunrise”. Astfel ca piesele au fost realizate monocromatic in nuante de bej, gri, roz, rosu si verde inchis.

Accesorizarea a fost extrem de sofisticata, peste greutatea pieselor vestimentare atarnand bijuterii pretioase, conceptuale desprinse din lumea Kabbala si hand made by Thea Haimovitz. Un detaliu inedit l-au constituit mansoanele asociate catorva tinute, ornamentate cu flori naturale.

Putina simbolistica din culisele colectiei, legata de un “13″ etichetat de majoritatea drept purtator de ghinion:

13 ani de activitate Wilhelmina Arz

13 Kabbala

13 aprilie – lansarea colectiei

13 outwear-uri

13 … numarul norocos al Wilhelminei Arz, daca e sa privim colectia “Sunrise” indeaproape.

sorin Moda , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.