Home > Barbati > Ultrasunetele, folosite în contracepţia masculină

Ultrasunetele, folosite în contracepţia masculină

Dacă testiculele sunt “bombardate” cu ultrasunete, producţia de spermă este oprită timp de circa şase luni, relevă cercetările. În plus, metoda este ieftină şi nu afectează activitatea hormonală.

Ultrasunetele ar putea fi folosite ca metodă contraceptivă reversibilă de către bărbaţi, teste în acest sens desfăşurându-se în prezent la Universitatea din Carolina de Nord (SUA), informează bbc.co.uk.

Bazându-se pe o serie de cercetări anterioare, specialiştii de la Universitatea din Carolina de Nord au ajuns la concluzia că, dacă testiculele sunt “bombardate” cu ultrasunete, producţia de spermă este oprită timp de circa şase luni. Specialiştii doresc să continue cu o nouă serie de teste clinice, în speranţa că vor obţine o nouă metodă contraceptivă care să ajute cuplurile din lumea întreagă.

Potrivit coordonatorului acestui studiu, profesorul James Tsuruta, această metodă de contracepţie nu afectează activitatea hormonală şi este ieftină. După ce testiculele încetează să mai producă spermă, iar “rezervele de spermă” sunt terminate, bărbatul devine temporar infertil, au explicat specialiştii. Ei au indicat că mai au nevoie de timp pentru a pune la punct această tehnică astfel încât să fie eficientă şi sigură.

Ce soluţii contraceptive există pentru bărbaţi

Opţiunile pentru bărbaţi sunt restrânse, când vine vorba de contracepţie. Prezervativ, o soluţie temporară, sau vasectomie – o soluţie permanentă, sunt alternativele. Cercetătorii însă lucrează la un contraceptiv hormonal care să aibă efect îndelungat fără a stopa producţia de spermă. Potrivit studiilor, după oprirea acestei metode de contracepţie hormonală, majoritatea bărbaţilor redevin fertili în mai puţin de 5 luni, pentru ca ulterior, în mai puţin de 12 luni, 90% dintre ei să-şi redobândească fertilitatea.

sorin Barbati , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.