Home > Barbati > Uleiul de peşte diminuează stările depresive în rândul băieţilor

Uleiul de peşte diminuează stările depresive în rândul băieţilor

August 23rd, 2010

Potrivit cercetătorilor niponi, uleiul de peşte nu are acelaşi efect benefic şi în cazul adolescentelor, deoarece femeile prezintă un risc genetic consi-derabil mai ridicat de depresie.

Uleiul de peşte, în special cel obţinut din sardine, somon şi stavrizi, îi ajută pe adolescenţii de sex masculin să se simtă mai puţin deprimaţi, potrivit unui studiu japonez, relatează cel mai recent număr al revistei Pediatrics. Potrivit cercetătorilor niponi, uleiul de peşte nu are acelaşi efect benefic şi în cazul adolescentelor.

Acizii graşi din clasa Omega-3, în special acidul eicosapentenoic (EPA) şi acidul docosahexenoic (DHA), se găsesc cu precădere în uleiul de peşte. Deoarece aceste nutriente au un rol important în funcţionarea creierului, mulţi cercetători au dorit să afle dacă un consum mai mare de EPA şi DHA are ca efect o scădere a riscului de depresie.

Efectul diferit al uleiului de peşte asupra băieţilor şi fetelor este dificil de explicat, o posibilă cauză fiind aceea că femeile prezintă un risc genetic de depresie mai mare decât bărbaţii.

sorin Barbati , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.