Home > Diverse > Uleiul de lavandă reduce intensitatea durerii

Uleiul de lavandă reduce intensitatea durerii

July 31st, 2010

Puţine persoane sunt alergice la această mireasmă, în special pacienţii care suferă de astm
Uleiul de lavandă are proprietăţi calmante şi relaxante, este antiseptic, ajută la buna funcţionare a inimii, reducând palpitaţiile şi tensiunea arterială. Potrivit specialistilor, acesta acţionează favorabil şi asupra sistemului respirator, fiind indicat sub formă de inhalaţii în cazul unor afecţiuni precum tuse, pneumonie, laringită, bronşită, obstrucţie nazală.

Lavanda sau levănţica este recomandată în tratarea insomniilor sau în condiţii de nervozitate excesivă. În plus, persoanele care acuză dureri de cap sau reumatice pot scăpa de acestea masându-se cu ulei de lavandă în amestec cu ulei de rozmarin. Pentru că este antiseptic şi antiinflamator, acest tip de ulei favorizează regenerarea ţesuturilor, ajutând la cicatrizarea şi la vindecarea rănilor. De asemenea, plăgile, ulceraţiile, infecţiile, acneea sau cuperoza pot fi tratate cu ajutorul esenţei de lavandă. Potrivit specialiştilor, se aplică comprese pe zonele afectate cu infuzie concentrată: 1 lingură de flori la 200 mililitri de apă. Pielea uscată şi sensibilă se tamponează dimineaţa şi seara cu tinctură de lavandă în glicerină. Rănile sângerânde, eczemele uscate, vânătăile, înţepăturile de insecte pot fi tratate cu ajutorul masajului cu ulei de lavandă. În acelaşi timp, pe cale internă, se recomandă zece picături de lavandă diluate într-un pahar cu apă în cazul adulţilor şi două-trei în cazul copiilor. În plus, acest amestec contribuie la stimularea poftei de mâncare.

Levănțica sau lavanda (Lavandula) este un gen de plante din familia Lamiaceae, native din regiunea mediteraneană până în Africa tropicală și până în regiunile sud-estice ale Indiei. Genul include circa 25-30 specii de plante anuale, plante ierboase, arbuști. Zonele native se întind de la Insulele Canare, nordul și estul Africii, sudul Europei și Mediterana, Arabia și India. Deoarece formele cultivate sunt plantate în grădini din toată lumea, sunt uneori găsite și în sălbăticie, departe de mediul natural. Denumirea de lavandă este folosită uneori pentru a desemna parfumul extras din levănțică.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.