Home > Diverse > Top trei grăsimi vegetale care accelerează procesul de slăbire

Top trei grăsimi vegetale care accelerează procesul de slăbire

July 29th, 2010

Introdus în dieta zilnică, uleiul de nucă de cocos, amestecul de rapiţă cu soia şi cel de nucă te ajută să topeşti kilogramele.

Medicii nutriţionişti susţin că cele mai multe dintre grăsimile vegetale, printre care uleiul de floarea-soarelui, de porumb şi de măsline, sunt descompuse în acizi graşi care rămân în organism mai mult timp şi, ulterior, se transformă în depozite adipoase. Specialiştii în nutriţie de la “realbeaty.com” sunt de părere că există trei ca­te­gorii de grăsimi vegetale, sub for­mă de ulei sau unt, care adăugate în dieta zilnică topesc kilogramele. Ast­fel, uleiul de nucă de cocos, uleiul Enova şi cel de nucă sunt grăsimile care accelerează arderile.

Uleiul de nucă de cocos este bogat într-un tip de grăsime care se găseşte foarte rar în alte produse alimentare, respectiv trigliceride cu lanţ mediu. Potrivit nutriţioniştilor, aceste trigliceride ajung direct în ficat unde sunt complet metabolizate şi transformate în energie, fără a se mai adauga depozitelor adipoase. Mai mult, arderea acestui tip de trigliceride se face cu un consum mare de energie astfel că aportul caloric este negativ, fapt ce determină pierderea în greutate.

Uleiul Enova – este un amestec de ulei de soia şi cel de rapiţă, ce conţine doar doi acizi graşi, spre deosebire de uleiurile vegetale din alte categorii, care au trei acizi graşi. Acest tip de ulei poate fi folosit pentru prăjit, soteuri, pentru copt, are un gust bun, neutru, chiar dacă a fost tratat termic, susţin specialiştii. Cercetările în domeniul nutriţiei au relevat faptul că persoanele care adau­gă untul şi uleiul de nucă şi alune în alimentaţie tind să slăbeasca mai uşor, comparativ cu cele care nu consuma constant astfel de grăsimi vegetale. Cel mai bun exemplu este faptul că, în urma unor teste, s-a dovedit că rata arderilor interne creşte cu 11% în cazul persoanelor care au inclus uleiul de nucă sau nucile în dieta zilnică, timp de 19 săptămâni.

sorin Diverse , , , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.