Home > Diverse > Top 5 alimente care cresc fertilitatea

Top 5 alimente care cresc fertilitatea

Lactatele, carnea de curcan, pui sau vită, peştele precum somonul sau sardinele, afinele şi stridiile măresc nivelul hormonilor reproductivi, susţin nutriţioniştii.

Ai încercat tot felul de proceduri care mai de care mai costisitoare pentru a fi părinte şi nici una dintre metode nu a dat rezultate. Specialiştii în nutriţie susţin că există anumite alimente care ajută la mărirea hormonilor reproductivi din organism, relatează whattoexpect.com.

Înainte de a strecura în dieta zilnică alimentele “minune”, experţii recomandă mişcarea fizică, ţinerea sub control a greutăţii şi renunţarea la alcool atunci când îţi doreşti un copil.

După ce ai adoptat un stil de viaţă activ şi ai renunţat la băuturi alcoolice, nutriţioniştii recomandă în fiecare dimineaţă un pahar cu lapte, un bărcănel de iaurt sau câteva felii de brânză. Lactatele sunt bogate în calciu, nutrient esenţial nu doar pentru sănătatea oaselor, ci şi pentru cea reproductivă. Atunci când vrei să rămâi însărcinată, nutriţioniştii recomandă o doză zilnică de calciu de 1.000 de miligrame, cantitate ce poate fi luată şi din legumele cu frunze verzi, somon la conservă, care va fi mâncat cu tot cu oase, brânză tofu sau din migdale. Proteinele de origine animală, care provin din carnea de curcan, pui şi vită conţin şi fier, studiile demonstrând că între deficienţa de fier şi infertilitate este o strânsă legătură. Astfel, femeile care au carenţe de fier devin mai greu mămici.

Peştele gras, precum somonul, sardinele şi heringul, ajută la restabilirea echilibrului la nivel hormonal, mai ales în ceea ce priveşte hormonii reproductivi, măreşte fluxul de sânge la nivelul organelor reproductive şi diminuează stresul, despre care se ştie că este prima piedică în a concepe un copil.

Afinele şi zmeura sunt un izvor de antioxidanţi care previn acţiunea nocivă la nivelul celulelor sau îmbătrânirea acestora. Specialiştii în nutriţie spun că aceste fructe protejează celulele din sistemul reproductiv, respectiv ovulele.

Stridiile conţin zinc, esenţial pentru conceperea unui copil. O deficienţă de zinc poate afecta ciclul menstrual şi încetineşte producerea de ovule de bună calitate, precizează specialiştii.

sorin Diverse , , , , , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.