Home > Moda > Tendinţe vestimentare primăvară-vară 2010

Tendinţe vestimentare primăvară-vară 2010

Dragelor, în acest sezon se pare că ne reinventăm. O fi bine, o fi rău?! Înclin să cred că este foarte bine, libertatea de exprimare vestimentară fiind astfel totală. 
Ca să nu mai vorbim de cea materială!

Spun asta deoarece această reinventare despre care vorbim ne permite o multitudine de combinaţii… chiar şi cu haine din sezoanele trecute sau, de ce nu, cu puţină imaginaţie, le putem folosi pe cele din garderoba mamelor. Ce vor face ele însă, mamele, având în vedere că Lolita este personajul central al acestui sezon, rămâne de văzut… Vrând-nevrând, vor trebui şi ele să se reinventeze!

Pentru sezonul primăvară-vară 2010, doamna Modă ne promite o nouă poveste în care ne invită să devenim personajul principal. Nu vă speriaţi, vă vom ajuta şi noi, creionând mai jos tendinţele sezonului, ajutaţi şi de stilistul P&G Beauty, Ovidiu Buta, care le-a adus pe cheiurile dâmboviţene direct de pe marile podiumuri de modă. Şi eu şi el suntem de acord că era cazul ca moda să revină la îmbinarea practicului cu esteticul, deşi la acest capitol, estetic vorbind, piaţa românească de pret-à-porter nu prea ne dă de ales.  

În linii mari, în ceea ce priveşte culorile, albul devine ceea ce era negrul cu ceva timp în urmă, adică fără el nu se poate, albastrul într-o notă optimistă este omniprezent pe podiumuri, pastelurile şi cremul rafinează ţinutele, iar la capitolul imprimeuri se poartă cele sepia, psihedelice, jocurile grafice alb-negru, dar şi cele alb-roşu, toate acestea venind să completeze nota de proaspăt şi tinereţe a acestei veri. Materialul-vedetă a sezonului este denimul – dar când n-a fost el vedetă?! -, şifonul şi mătasea vin cu un plus de feminitate, în timp ce tulurile brodate adaugă un strop de romantism ţinutelor. În ceea ce priveşte încălţămintea, putem fi liniştite. Adio, tocuri înalte, adio picioare amărâte! Tocurile coboară la înălţimi confortabile, sandalele cu talpă ortopedică devin un must have al verii, iar dacă sunteţi dependente de modă, tocurile metalice vor stârni cu siguranţă admiraţia găştii.

La capitolul genţi, doamnele care cărau până acum toată casa în ele trebuie să renunţe la ceea ce aveau, deoarece anul acesta genţile se micşorează considerabil, invers propor­ţional cu baretele lor, în schimb puteţi să le personalizaţi acceso­ri­zându-le cu eşarfe, o coadă de blană sau altceva care vă trece prin cap. Sau selectând cu grijă ce puneţi în ele, puteţi să alegeţi unele… transparente, propu­nere făcută de Fendi şi Prada, foarte la modă. Accesoriile gen bijuterii sunt mari, tip XXL, iar curelele se micşorează până la a deveni o simplă pată de culoare. Foar­te la modă sunt eşarfele, prinse de geantă, cum vă spuneam, înfăşurate cu nonşalanţă în jurul gâtului sau purtate ca o bandă de păr.

Dar să vedem ce personaj putem fi în această vară: unul care doreşte să evadeze din realitatea imediată urmând linia Escapism, cel care do­reş­te să respecte noul basic al modei, adică The New Utilitarian, cel care nu poate re­nun­ţa la lux şi se îmbracă conform ten­dinţei Couture a porter sau cel pentru care fe­minitate este cea mai bună armă şi se îmbracă în tendinţa Pure Seduction.

sorin Moda , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.