Home > Diverse > Sutienele cu sârmă cresc riscul apariţiei cancerului mamar

Sutienele cu sârmă cresc riscul apariţiei cancerului mamar

August 15th, 2010

Statisticile arată că aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer mamar sunt depistate anual în Uniunea Europeană şi în jur de 130.000 de femei mor în fiecare an.
Cancerul de sân reprezintă 26 la sută din totalul de noi cazuri de cancer la femei şi 17 la sută dintre reprezentantele sexului feminin care suferă de această boală mor în fiecare an, arată un document al Comisiei Europene.

Statisticile arată că aproximativ 350.000 de noi cazuri de cancer mamar sunt depistate anual în Uniunea Europeană, unde 130.000 de femei mor în fiecare an din această cauză. Din fericire, există măsuri pre-ventive care sunt la îndemâna ori-cărei femei. Dr. Natasha Turner din Canada, ţară unde 445 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar săptămânal, iar 100 mor în acelaşi interval de timp din cauza acestei boli, recomandă evitarea sutienelor cu sârmă, deoarece aceasta nu este deloc sănătoasă pentru piept. “Chiar dacă nu există studii ştiinţifice în acest sens, medicii endocrinologi sunt de părere că între această maladie şi purtarea zilnică a unui astfel de sutien există o legătură”, precizează dr. Turner.

Specialistul mai recomandă două porţii de broccoli pe săptămână. “Studiile au demonstrat existenţa în această legumă a unui compus, denumit indol-3 carbinol, care e-chilibrează nivelul estrogenului în organism şi protejează celulele de la nivelul sânilor”, completează dr. Turner.

Alcoolul este considerat un factor de risc în cazul cancerului mamar, astfel că specialiştii recomandă cel mult patru pahare de alcool pe săptămână. Cea mai bună alegere când vine vorba despre alcool e vinul roşu, pentru proprietăţile sale antioxidante. Curele de detoxifiere joacã si ele un rol important în scãderea riscului de cancer de sân. Potrivit medicului, detoxifierea organismului de douã ori pe an scade nivelul de estrogen din corp.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.