Home > Relaxare > Sfaturi pentru a face dormitorul un loc mai bun de dormit

Sfaturi pentru a face dormitorul un loc mai bun de dormit

Mici trucuri, pe care le puteţi aplica cu uşurinţă în orice casă, vă pot transforma căminul într-unul de vis.

Dormitorul este poate cea mai importantă cameră din locuinţă, oferindu-vă ultima imagine pe care o vedeţi înainte să adormiţi, dar şi prima atunci când vă treziţi. De aceea este important pentru un somn liniştitor sau pentru o zi bună la serviciu ca patul să fie amplasat într-o cameră care să vă ajute să relaxaţi.

Un rol important în menţinerea prospeţimii tenului îl revine chiar somnului şi asta pentru că în timpul nopţii pielea se regenerează. În timpul somnului ni se cicatrizează rănile, iar fracturile se vindecă. Sutele de mii de miliarde de celule ale corpului uman sunt reînnoite în totalitate, în timpul somnului, la fiecare 7 ani. De aceea amenajarea dormitorului ar trebui să se facă cu mare grijă, ţinând cont că locul în care ne odihnim ajută la reglarea multor procese importante pentru viaţa de zi cu zi.

Specialiştii, după studii derulate pe parcursul unor lungi perioade de timp, au ajuns la o listă de 8 sfaturi de care oricine ar trebui să ţină cont la amenajarea dormitorului:

  1. Mutaţi televizorul din dormitor în camera de recreere sau în sufragerie.Vizionarea acestuia în pat nu este bun pentru somn.
  2. Mutaţi calculatorul sau laptopul în altă cameră sau plasati-l într-un colţ al dormitorului. Astfel scăpaţi de stresul şi grijile de la serviciu şi vă puteţi relaxa, fără să fiţi tentaţi să mai continuaţi din treburi atunci când v-aţi aşezat în pas şi brusc vă reamintiţi de o restanţă.
  3. Zugrăviţi dormitorul în culori calde. Evitaţi culorile ţipătoare şi foarte luminoase. Vă agită, în loc să vă relaxeze.
  4. Camera trebuie să nu fie plasată lângă altele mai zgomotoase. Majoritatea caselor nu sunt izolate fonic şi zgomotele vă pot trezi.
  5. Folosiţi jaluzele chiar dacă afară nu este soare. În cameră poate intra lumină, astfel deranjând somnul. În dormitor trebuie să fie cât mai puţină lumină, mai ales pentru cei care trebuie să doarmă în timpul zilei.
  6. Fiţi siguri că uşile şi ferestrele sunt bine închise. Curentul, zgomotele de afară, insectele, sunt doar câteva dintre elementele care v-ar putea strica somnul.
  7. Folosiţi un purificator pentru aer. Aerul foarte uscat poate întrerupe somnul.
  8. Organizaţi hainele în şifonier. Dezordinea din cameră stresează şi onoseşte mintea. Nu este uşor să adormiţi cu ochii pe pantofii şi hainele aruncate prin cameră. Dormiţi mai bine stiind că totul este la locul său.

sorin Relaxare , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.