Home > Barbati > S-a inventat pilula contraceptivă pentru bărbaţi.

S-a inventat pilula contraceptivă pentru bărbaţi.

June 29th, 2010

Anticoncepţionalul “dezactivează” lichidul seminal înainte ca acesta să ajungă să fecundeze ovulul.

Un grup de cercetători israelieni de la Universitatea Bar-Ilan au creat prima alternativă a contraceptivului pentru femei, relatează “The Telegraph”. Mai exact, este vorba despre o pastilă care “dezactivează” lichidul seminal înainte ca acesta să ajungă să fecundeze ovulul. “Pilula acţionează asupra unei proteine vitale din spermă, necesară femeii în procesul de concepţie. Astfel, chiar dacă spermatozoizii ajung în uter, ei nu sunt capabili să fertilizeze ovulul”, spune prof. Haim Breitbart.

Potrivit experţilor, în compoziţia acestui medicament se găsesc hormoni sexuali masculini şi hormoni sexuali feminini, necesari pentru a preveni apariţia unei sarcini nedorite.

Fără efecte adverse

Sondajele de opinie cu privire la anticoncepţionalele pentru bărbaţi au arătat, în mod repetat, că soţiile şi iubitele nu au încredere că partenerii lor îşi vor aminti să ia zilnic o pastilă, pentru a preveni o sarcină nedorită. Astfel, cercetătorii israelieni s-au gândit şi la această problemă, astfel că pilula nouă poate fi luată fie o dată pe lună sau o dată la trei luni.

Medicamentul, testat pe şoareci, în laborator, a arătat că aceştia s-au comportat normal pe perioada de monitorizare. În plus, cercetătorii precizează că anticoncepţionalul destinat sexului tare nu are efecte adverse, aşa cum se întâmplă în rândul femeilor care folosesc medicamente ca metodă contraceptivă.

Oamenii de ştiinţă susţin că pastila destinată bărbaţilor este eficientă în 100 la sută din cazuri, după cum au arătat şi testele de laborator. Potrivit experţilor, noua metodă de contracepţie va fi lansată peste trei ani, iar anul viitor vor fi demarate şi testele pe oameni.

Injecţia cu silicon, alternativă la vasectomie

Bărbaţii au o paletă destul de restrânsă în ceea ce priveşte metodele contraceptive care le sunt destinate exclusiv. Le numeri pe degetele de la o mână. Însă oamenii de ştiinţă fac eforturi substanţiale pentru a mări această gamă de contracepţie. Injecţia cu silicon împiedică trecerea spermatozoizilor şi ar putea fi o alternativă la vasectomie şi prezervativ. Contraceptivul pentru bărbaţi, numit “The Intra Vas Device”, ar putea fi disponibil peste aproximativ doi ani, afirmă cercetători americani de la Shepherd Medical Company, citaţi de BBC News.

Spre deosebire de vasectomie, acest nou dispozitiv este reversibil, iar pe de altă parte, este mai puţin stânjenitor decât prezervativul. Cercetările privind contracepţia masculină îi preocupă şi pe specialiştii chinezi. Aceştia au început o serie de cercetări asupra unui alt dispozitiv care permite trecerea unei cantităţi mici de spermă, insuficientă pentru a face posibilă o sarcină.

sorin Barbati , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.