Home > Moda > Rochii de vara 2010

Rochii de vara 2010

August 17th, 2010

Una dintre cele mai importante piese de vestimentatie si poate singura care poate pune semn de egalitate feminitatii o reprezinta rochia. Cea mai indragita piesa de vestimentatie de catre femei, cu o istorie extrem de complexa, rochia reprezinta elementul pe care il regasim in garderoba feminina indiferent de perioade istorice, tendinte sau cultura.

Sezonul vara 2010 ofera in materie de rochii tendinte extrem de diverse si in acelasi timp surprinzatoare. Marcate de rafinament, eleganta, oferind sex-appeal si gratie, rochiile propuse de designeri in acest sezon abunda in creativitate, gama de materiale, design si imprimeuri.

Nelipsita din orice garderoba si propusa sezon de sezon de catre designeri, rochia neagra sau LBD (little black dress) marcheaza si in acest sezon o tendinta. O achizite sigura si versatila, rochia neagra va fi piesa de rezistenta a oricarei garderobe feminine si pentru aceasta vara. Asa cum ne sfatuiesc designerii si stilistii este suficient sa alegi o rochie neagra si sa o accesorizezi pentru a creea o tinuta cu stil fara sa dai gres, indiferent de ocazie.

Transparenta este una dintre tendintele acestui sezon, marcata excelent in creatiile rochiilor propuse de designeri pentru sezonul de vara 2010. Rochiile transparente, diafane si senzuale sunt alegerea femeilor indraznete si sigure pe sine.

Tot pentru femeile indraznete pentru care afisarea corpului este motiv de mandrie, designerii au propus pentru acest sezon si rochia cu taieturi si decupaje geometrice. Designeri precum Versace, Gucci sau Jean Paul Gaultier au oferit alternative spectaculoase, pline de eleganta si stil fara note de vulgaritate, creatii care vor reusi sa iasa din anonimat

Rochia fara bretele revine si in sezonul de vara 2010, o alegere perfecta pentru zilele toride de vara sau pentru tinutele de tip red carpet. Extrem de senzuala si feminina, rochia fara bretele accesorizata minimalist va pune intotdeauna in valoare linia fina a gatului si decolteului unei femei.

Rochiile de dantela sunt unul dintre cele mai feminine creatii ale verii oferind senzualitate tinutei. Un element de budoar si intimitate, dantela va creea intotdeauna prin transparenta sa senzatia unei expuneri subtile a trupului feminin.

Una dintre tinutele “hot” ale sezonului remarcata tocmai prin versatilitate si prin simplitate este rochia marcata in talie prin curele. Lanvin, Yves Saint Laurent, Hermes, Burberry, Ferre sau Donna Karan sunt doar o parte a designerilor care au ales sa acorde acestei rochii un spatiu amplu in cadrul colectiilor dedicate sezonului 2010.

Rochia mini nu lipseste aproape in nici un sezon de vara iar 2010 nu face exceptie de la aceasta regula. Colectiile Versace, Chanel si Louis Vuitton sunt abordari diferite si extrem de relevante ale aceleasi teme: rochia mini.

Extrem de chic si foarte in tendinte pentru acest sezon este si alegerea unei rochii cu volane. Indiferent de multitudinea lor, volum sau lungime, volanele sunt un “must have” al verii 2010.  

Sfatul stilistului este sa alegeti in aceasta vara ca piesa de rezistenta a garderobei voastre sa fie rochia. Scurta, maxi, din materiale fine, racoroase, cu imprimeuri sau fara, rochia va va oferi acel plus de feminitate pe care nici un alt element de design vestimentar nu il poate egala.

via

sorin Moda , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.