Home > Diverse > Remedii împotriva oboselii cronice

Remedii împotriva oboselii cronice

Un studiu recent arată că, în cazul sindromului oboselii cronice, în organismul uman scade nivelul cortizolului, hormonul responsabil de combaterea stresului. În această situaţie, odihna nu mai este suficientă pentru a ne relaxa şi uneori se impune consultarea unui specialist. Însă, atunci când vorbim de forme uşoare ale oboselii sunt suficiente şi chiar recomandate remediile naturale pentru a ne recapăta vitalitatea şi buna dispoziţie.

Oboseala cronică a devenit una dintre afecţiunile secolului XXI. Ritmul sarcinilor zilnice la care suntem supuşi este alert şi, de cele mai multe ori, timpul alocat vieţii personale este extrem de redus, ceea ce determină apariţia oboselii. Pentru a ameliora efectele unei vieţi agitate este recomandată trecerea la un mod de viaţă mai puţin stresant, cu un program de lucru raţional, cu pauze şi mai ales exerciţii fizice regulate. De asemenea, este important să apelăm la remedii naturale, la îndemâna noastră, pentru a preveni oboseala, cum ar fi: un somn odihnitor, o alimentaţie variată şi echilibrată, exerciţii fizice regulate, o cană de cafea solubilă băută dimineaţa sau în pauza de după masă.
Majoritatea persoanelor care se declară obosite şi lipsite de energie nu se mai simt în stare să susţină un efort fizic. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Georgia, Statele Unite ale Americii, însă exerciţiile fizice moderate reduc efectele oboselii. Astfel, 3 şedinţe pe săptămână a câte 25 de minute de mers pe bicicletă sunt suficiente pentru a scăpa de oboseală şi a reveni la un ritm de viaţă normal. Plimbările în aer liber sau exerciţiile de aerobic pentru începători pot, de asemenea, reduce oboseala cu până la 65%. “O cană de cafea solubilă 100% naturală poate fi un stimulent pentru corpul şi mintea noastră, atunci când acestea sunt foarte solicitate”, spune Elena Casapu, specialist în nutriţie. Persoanele care beau o cafea după masă se simt mult mai bine şi se pot concentra mai uşor asupra activităţilor pe care le au de îndeplinit, adaugă specialistul.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.