Home > Recomandari > Vezi cum poti proteja imunitatea organismului tau!

Vezi cum poti proteja imunitatea organismului tau!

April 2nd, 2012


În conditii de stres, poluare, alimentatie incorecta, reducerea activitatii fizice (un factor important în fortifierea organismului) asistam la scaderea activitatii sistemului imunitar si la o expunere mult mai larga la îmbolnavire.
Imunitatea este însușirea organismului vegetal, animal și uman de a opune rezistență în fața activității microbilor și a substanțelor toxice, cu alte cuvinte, capacitatea lui de a-și păstra sănătatea și vigurozitatea.
Imunitatea poate fi sustinuta prin vaccinare, prin dieta si prin includerea în alimentatie a unor suplimente alimentare care ajuta organismul sa-si refaca fortele.
Factori care contribuie la scaderea imunitatii:
Alimentatia  dezechilibrata (bogata în grasimi si carbohidrati, dar saraca în vitamine si minerale)
Lipsa de miscare, lipsa unei activități de a dezvolta sau menține o condiție fizică bună și o sănătate generală pentru organism.
Îmbatrânirea, persoanele trecute de 60 de ani sunt mai predispuse la îmbolnavire
Lipsa somnului suficient. Oboseala combinata cu stresul, creste sensibilitatea organismului la infectii si raceli, iar ranile se cicatrizeaza si se vindeca mai lent.
Bolile cele mai frecvente, ca gripa sau bacteriile din ce în ce mai rezistente la antibiotice, ne determina sa acordam mai multa importanta ca niciodata cresterii imunitatii pe cale naturala. Iata câteva solutii recomandate de specialisti:
Dar, avem si vesti bune. Sunt alimente care cresc imunitatea:
- Ciupercile ajuta productia de celule albe din organism, care lupta împotriva infectiilor. Toate sortimentele de ciuperci sunt benefice.
- Pentru preventia infectiilor, ceapa si usturoiul sunt ajutoare de nadejde.
- Legumele portocalii ajuta la sanatatea pielii, prima bariera împotriva infectiilor bacteriene. Poti alege între morcovi, cartofi dulci, rosii, dovleci!
Si ceaiul verde este benefic. Elimina stresul. Stresul favorizeaza eliberarea de compusi chimici daunatori organismului. Eliminarea stresului creste automat si imunitatea
Miscare si exercitii fizice. Exercitiile fizice cresc imunitatea, si elimina stresul.
Stres, sau stress, reprezintă sindromul de adaptare pe care individul îl realizează în urma agresiunilor mediului; ansamblu care cuprinde încordare, tensiune, constrângere, forță, solicitare, tensiune.
Evita excesul de antibiotice
Suplimentele nutritionale pe baza de echinaceea si chimen negru! Echinaceea stimuleaza organismul sa produca globule albe si o mare cantitate de interferoni (una dintre cele mai puternice substante antiinfectioase naturale). În plus, echinaceea depisteaza si distruge o serie de virusuri, cei mai comuni fiind cei ai racelii si gripei.
Suplimente de vitamina D  si antioxidanti. Nu sunt multe alimente care contin vitamina D, asadar, prin aportul de suplimente vei aduce beneficii organismului.

Imunostimulatoarele stimuleaza mecanismele de aparare ale organismului. Principiile active cu actiune imunostimulanta se extrag din: echinaceea, ghiara pisicii, aloe vera, ciuperci medicinale, ginseng, usturoi. Se administreaza sub forma de tincturi, comprimate, capsule, pulberi efervescente, singure sau asociate cu alte imunostimulatoare.
Pot fi administrate la orice vârsta, dar în cazul copiilor si al femeilor însarcinate trebuie solicitata parerea medicului.

sorin Recomandari , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.