Home > Diverse > Parfumuri exclusiviste la Bucureşti

Parfumuri exclusiviste la Bucureşti

July 23rd, 2010

Parfumeria, zonă care a generat întotdeauna o fascinaţie aparte, reprezintă o industrie în care secretul este păzit cu străşnicie. Cu atât mai mult când vine vorba despre parfumuri exclusiviste.

Histoires de parfums, Heeley, Keiko Mecheri, Xerjoff, Amouage, Linari, Montale, Biehl, Ambregris, Acqua di Genoa, Dr. Vranjes, Ellie D, Panhaligon’s sunt câteva dintre denumi­rile care ne-au atras privirile şi ne-au în­dem­nat să păşim cu oarece sfială într-un spaţiu al miresmelor inaccesibile multora dintre noi, deschis nu de mult pe Calea Victoriei, „Elysee Parfums et Beaute”. Da, aici în magazinele Elysee veţi găsi parfu­muri pentru iniţiaţi precum Penhaligon’s – furnizor al casei regale britanice – sau Amouage, casa oficială de parfumuri a sultanului Omanului, parfumuri de colecţie MDCI şi Xerjoff, parfumuri purtate de celebrităţi, precum Bluebell, îndrăgit de prinţesa Diana, ori Blenheim Bouquet, preferat de Churchill, Tom Ford şi Pierce Brosnan.

Penhaligon’s Anthology este ultima gamă dintre aceste minunăţii lansată pe piaţa românească. Penhaligon’s are o istorie îndelungată în lumea parfumeriei britanice, datând din anul 1870. În iulie anul trecut, Penhaligon’s a lansat patru parfumuri dintr-o colecţie de patrimoniu, numită Antho­logy, iar în această primăvară alte două parfumuri, urmând ca în 2011 să se completeze col­ec­ţia de 12 parfumuri din această gamă. Interesant la aceste colecţii celebre este faptul că mare parte dintre parfumuri rămân neschimbate de-a lungul timpului, oferind o perspectivă unică asupra ten­dinţelor olfactive, dar nu numai, ale acelei epoci şi firesc, crescându-le valoarea.

Am mirosit cele şase parfumuri aduse de Elysee şi pot să vă spun că a fost o beţie a simţurilor pe care nu am mai încercat-o niciodată, fiecare dintre ele trasportân­-
du-te în lumi diferite, dar atât de minu­nate fiecare, încât întoarcerea în lumea reală a străzii putea părea un chin.

Cel mai „vechi” dintre aceste parfumuri este „Eau de Cologne“, creat în 1927, un clasic cu note de citrice ce rezonează cu nostalgia epocii de glorie a jazzului. „Eau de Verveine” a fost creat în 1949, iar aromele lui te duc cu gândul la o vară indiană, căldură sclipitoare cu accente metalice şi mirosul de iarbă proaspătă după o ploaie scurtă.

Un sentiment de beatitudine şi seninătate m-a cuprins când am mirosit „Extract of limes“, creat în 1963, un parfum clasic de citrice, penetrant şi pur, cu ulei de lime indian, lămâie şi neroli. Dar nimic nu s-a comparat cu senzaţia pe care am simţit-o mirosind „Gardenia” – 1976 – , un portret radiant al unei flori de magnolie pictat de mâinile pline de har ale naturii.

Night Scented Stock” este o descoperire încântătoare de acorduri florale care se întrepătrund cu cele de cuişoare, heliotrop, violete, vanilie, mosc şi seminţe de tonka. A purta parfumul „Orange Blossom” este ca o ploaie răcoroasă de vară pe tărâm mediteranean.

sorin Diverse , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.