Home > Diverse > Noua modă a la Lady Gaga: ochii mari, de desene animate

Noua modă a la Lady Gaga: ochii mari, de desene animate

July 10th, 2010

Lady Gaga a impresionat adolescentele din toată lumea cu ochii mari din videoclipul “Bad romance”. Deşi cei ai artistei sunt modificaţi pe calculator, fetele au găsit o altă soluţie: lentilele rotunde de contact, importate din Asia.

Acestea imită ochii personajelor din anime-uri, desenele animate japoneze. Aşa-numitele “ulzzang girls” sunt foarte populare în Coreea şi reprezintă un look extrem de căutat de tinere: faţă drăguţă, de copil, dar sexy. Lentilele dau impresia de ochi mari pentru că nu acoperă doar irisul, ci şi o parte din albul ochilor. Se vând în diverse culori: violet, roz sau verde-lămâie.

Totuşi, aceste lentile de contact pot afecta sănătatea ochilor. De aceea, vânzarea lor în Statele Unite ale Americii este ilegală. Nimeni nu poate cumpăra fără reţetă lentile de contact. În plus , nici o firmă acreditată nu vinde acest nou model.  

În schimb, lentilele pot fi comandate online, în orice culoare şi dioptrie, fără control oftalmologic. Doctorii avertizează că, alese greşit, lentilele pot priva ochiul de oxigen şi pot provoca diverse afecţiuni. Vânzarea online a acestui tip de lentile de contact “încurajează ignorarea îngrijirii profesionale”, a spus Barry Eiden, preşedinte al departamentului de lentile de contact din cadrul Asociaţiei americane de oftalmologie.

Lentileleanime” pot fi cumpărate de pe Internet, în schimbul unei sume cuprinse între 20 şi 30 de dolari. “Odată ce primele consumatoare au postat lucruri adecvate despre lentile, au discutat şi le-au analizat, ele sunt disponibile pentru toată lumea”, a spus Joyce Kim, fondatorul Soompi.com, un site asiatic care are un forum dedicat lentilelor de contact rotunde.

sorin Diverse , , ,