Home > Gadget > Microsoft lansează un nou model de Xbox 360

Microsoft lansează un nou model de Xbox 360

June 22nd, 2010

Microsoft se pregăteşte să lanseze o variantă mai puţin voluminosă, dar mai puternică a consolei de jocuri video Xbox 360, urmând exemplul rivalei Sony, care a scos pe piaţă un model îmbunătăţit de PlayStation în August 2009, informează BBC News.

Noua consolă Microsoft, Xbox 360, va oferi, pentru acelaşi preţ ca al modelului vechi, un sistem Wi-Fi şi o capacitate de 250 gigabytes în high-definition (GB HD)

Anunţul a venit înainte de deschiderea conferinţei anuale din domeniu, E3 de la Los Angeles.

Evenimentul, care se desfăşoară între 15 şi 17 iunie, a fost inaugurat prin lansarea celei mai recente ediţii a seriei “Call of Duty” – “Black Ops”. Acţiunea acestui joc are loc în timpul Războiului din Vietnam şi îi poartă pe gameri printr-o serie de tunele subterane care leagă Vietnamul de Sud de jungla din Laos.

Acest joc va fi disponibil începând cu 9 noiembrie, iar reprezentanţii Microsoft promit că Xbox 360 va avea întâietate la lansarea lui pe piaţă.

Cu puţin timp înaintea anunţului privind “Call of Duty”, Microsoft promovase sistemul hands-free Kinect, care, preluând exemplul Wii Sports al rivalului Nintendo, pune la dispoziţia fanilor şase sporturi diferite, printre care box şi volei.

De asemenea, prin intermediul Kinctimals, utilizatorii vor putea să adopte şi să crească un animal virtual.

Cu aceste jocuri, Mircrosoft speră să-şi menţină avansul în faţa celor de la Sony PlayStation, care s-au bucurat de vânzări bune în ultimele luni.  

Oricum, cele două companii vor continua probabil “războiul” preţurilor, decoamdată cu un singur câştigător clar: clientul. Astfel, Sony a scăzut preţul pentru PlayStation3 de la iniţialul 420 de lire sterline, la actualul 250 de lire, în timp ce Microsoft a coborât până la 200 de lire.

Xbox 360 este a doua consolă de jocuri video produsă de Microsoft, după Xbox. Alături de Sony PlayStation şi de Wii de la Nintendo face parte din aşa-numita generaţie a şaptea de jocuri video.

sorin Gadget , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.