Home > Ochelari > Lentile de contact de unica folosinta

Lentile de contact de unica folosinta

September 17th, 2010

Desi lentilele de contact moi de unica folosinta nu au început sa fie folosite decât la sfârsitul anilor ’90, au existat dintotdeauna încercari ale cercetatorilor de a crea lentila de contact cea mai confortabila, cea mai comoda, cea mai igienica si cea mai sanatoasa din punct de vedere ocular.
Prescriptorii de astazi au la îndemâna o gama variata de lentile de contact moi de unica folosinta deoarece nu s-a descoperit înca acel material biologic universal pentru fabricarea lentilelor. Varietatea de parametri, design, tehnologii satisface majoritatea nevoilor purtatorilor, fiecare individ având nevoie de o prescriptie personalizata, care sa acopere atât nevoia sa de corectie cât si cerintele sale legate de anatomia oculara, stilul de viata si conditiile de munca.


Lentilele de contact de unica folosinta reprezinta o categorie aparte de mijloace de corectie. Beneficiile majore ale lentilelor de unica folosinta constau, pe de o parte, în eliminarea riscului de iritatii oculare, neexistând suficient timp pentru depunerile de proteine si calciu, pe de alta parte vizeaza persoanele care nu doresc sa aiba grija întretinerii lentilelor sau care sunt alergice la componente din solutiile de întretinere. Sunt indicate si la persoanele cu alergii sezoniere, timpul de purtare al unei perechi fiind de maxim 12 ore dupa care se arunca si se elimina riscul de încarcare a suprafetei cu diversi alergeni care sa induca simptomatologia specifica.
Asociatia Americana de Optometrie estimeaza ca, în lume, exista peste 77 milioane de purtatori de lentile de contact, din care 80% utilizeaza lentile moi din hidrogel si 30% dintre acestia utilizeaza lentile de contact de unica folosinta.

Cui se adreseaza lentilele de contact de unica folosinta?
Tuturor celor care au nevoie de corectie si opteaza pentru lentilele de contact!
Si în special persoanelor cu un stil de viata activ, persoane dinamice care apreciaza comoditatea si confortul, nu doresc sa se complice cu întretinerea lentilelor de contact, apoi celor cu alergii sezoniere si sensibile la anumite ingrediente din solutiile de întretinere si bineînteles tuturor celor care apreciaza libertatea si flexibilitatea pe care le ofera lentilele de contact de unica folosinta.

Lentilele de unica folosinta si sportul
Specialistii oftalmologi trebuie sa recomande un mijloc de corectie optica personalizat, fiecarui sportiv în parte, în functie de sportul practicat si corectia necesara.
Mijloacele de corectie a viciilor de refractie pot avea un impact profund asupra performantelor sportivilor. Nu e acelasi lucru daca un jucator de tenis de exemplu, anticipeaza mingea trimisa de adversar dar nu o poate vedea clar. În acelasi caz, e un lucru total diferit daca un jucator de tenis poarta ochelari pe parcursul meciului, sau daca foloseste lentile de contact. La fel se întâmpla si cu sporturile de iarna.
Multi sportivi entuziasti sunt mai încântati sa foloseasca lentile de contact în locul ochelarilor, chiar si numai pe perioada practicarii diferitelor activitati sportive, cazuri în care lentilele de contact de unica folosinta sunt cele mai potrivite.
Se stie ca nu este recomandata purtarea lentilelor de contact la înot, pentru ca pe de o parte exista riscul pierderii acestora în apa, pe de alta parte clorul si microorganismele din apa se pot depune pe lentile, crescând riscul de infectii si iritatii oculare.
Cei care practica înotul de performanta, surf, sau alte sporturi de apa nu trebuie sa mai poarte grija ochelarilor. Lentilele de contact de unica folosinta ar fi varianta de compromis în acest caz, în mod obligatoriu împreuna cu ochelarii de înot, perechea respectiva de lentile urmând a se arunca imediat dupa iesirea din apa.

Lentilele de unica folosinta si calatoriile
Lentilele de unica folosinta sunt recomandate chiar si purtatorilor uzuali de lentile de contact de înlocuire frecventa la 2 sau 4 saptamâni. De ce? Pentru ca în cazul calatoriilor, excursiilor, vacantelor este extrem de convenabila utilizarea lentilelor de contact de unica folosinta. Nu necesita transportul de solutie de întretinere, riscul pierderii lentilelor de contact în apa etc. este irelevant în conditiile existentei unor perechi noi, sterile de lentile si nu în ultimul rând eliminam riscurile de iritatii si infectii oculare în conditii de praf, umiditate crescuta sau la plaja cu nisip.
Indiferent de activitatea sa, purtatorul de lentile de contact trebuie sa utilizeze lentilele la îndrumarea unui specialist oftalmolog si trebuie sa respecte modul de purtare si masurile de igiena recomandate.
Beneficiile lentilelor de unica folosinta ofera o vedere impecabil de clara în orice conditii si confort deosebit la purtare indiferent de activitatea purtatorului ofera un câmp vizual largit, nelimitat de bratele ramei nu aluneca de pe nas, nu se aburesc si nu se pateaza precum ochelarii
pot îmbunatati capacitatea de a aprecia corect distanta si viteza obiectelor sau a persoanelor (la sport, la condus pe timp de noapte) pot fi purtate usor cu diversi ochelari de protectie (înot, ski, ochelari de soare) se elimina riscul vatamarii datorate ruperii ramei sau spargerii lentilelor de ochelari

Lentilele de unica folosinta SofLens® daily disposable de la Bausch & Lomb satisfac toate cerintele purtatorilor si în plus acuitatea vizuala este mult îmbunatatita prin tehnologia avansata a designului asferic ce ajuta la reducerea aberatiilor sferice, rezultând o vedere impecabila chiar si în conditii de lumina difuza. Acum sunt disponibile si lentilele SofLens® daily disposable Toric pentru corectia astigmatismului.

Indiferent daca purtatorul doreste sa poarte lentilele în fiecare zi, câteva zile pe saptamâna sau ocazional la activitati sportive, în concediu, la evenimente sau ocazii speciale, lentilele SofLens® Daily Disposable sunt solutia ideala pentru confort, stil de viata activ si sanatate oculara.

sorin Ochelari , , ,

  1. Oana
    | #1

    Buna,

    As avea o intrebare.. Eu port ochelari de vreo 7 ani, iar dioptriile sunt in jur de -6. Nu prea stiu cat costa o pereche de lentile de acestea, de unica folosinta. Ati putea sa-mi spuneti estimativ un pret?

  1. No trackbacks yet.