Home > Gadget > iPhone 4: mai bun, dar nu şi mai scump

iPhone 4: mai bun, dar nu şi mai scump

June 11th, 2010

Preţul noului iPhone 4 a fost marea surpriză prezentată de Steve Jobs la evenimentul de lansare a noului terminal Apple. Versiunea cu o memorie de 16GB va costa 199 dolari, iar cea de 32GB – 299 dolari, preţurile fiind valabile în Statele Unite pentru contractele cu conectare pe doi.

Acestea sunt şi preţurile valabile pentru terminalul iPhone 3GS, în ciuda fap­tului că modelul 3GS nu este la fel de performant ca noul iPhone 4, care in­clude capacităţi de fil­mare high definition (HD), posibilitatea de a realiza apeluri video (prin conexiune WiFi) şi o nouă tehnologie pentru ecran ce conferă o imagine mai clară decât în cazul vechilor versiuni. „85% din clienţi nu doresc să plătească preţurile mari pe care Apple le practică pentru terminalele sale”, explică analista Katy Huberty de la compania Morgan Stanley, citată de mobilemag.com. Aceasta spune că, pe fondul trendului de scădere a preţurilor pentru smartphone-uri, Apple a procedat corect. „Succesul înregistrat de iPhone a fost neaşteptat de mare. Oamenii îşi doresc un astfel de telefon mai mult decât un Mac”, a mai spus Huberty.

iPhone 4 intră şi pe pieţe unde nu a fost disponibil până acum

Steve Jobs a anunţat că noul telefon va fi disponibil până la sfârşitul toamnei în 88 de ţări, însă analiştii se aşteaptă ca până la sfârşitul anului numărul acestora să crească, o dată cu intrarea şi pe pieţe unde iPhone-ul nu a fost disponibil până acum. Aceasta poate fi cea de-a doua explicaţie în ceea ce priveşte preţul mic al noului terminal. În multe dintre ţările unde telefonul va fi comercializat utilizatorii nu‑şi vor permite să cheltuiască peste 300 de euro pentru un astfel de terminal, împreună cu un contract pe unul sau doi ani. Apple încearcă prin noul preţ să ajungă în coasta marilor jucători – Nokia, Samsung şi LG – cel puţin şi pe pieţele din Asia şi Europa.

iOS4 permite derularea mai multor aplicaţii simultan

Pentru aceasta era însă necesar ca iPhone să poată răspunde şi celorlalte cerinţe intrate în cotidian pentru utilizatorii obişnuiţi cu celelalte mărci de telefoane şi să le ofere acestora posibilitatea, de exemplu, de a efectua videoconvorbiri sau de a rula mai multe aplicaţii în acelaşi timp. De aceea, pe noul iPhone va debuta şi o nouă versiune a sistemului de operare (iOS4), care le va aduce şi fanilor Apple ce au aşteptat îndelung şi va rezolva şi una dintre marile probleme ale tabletei iPad. Astfel, iOS4 suportă rularea mai multor aplicaţii în acelaşi timp (multitasking). Alte caracteristici sunt crearea unui inbox unic pentru e-mail, foldere şi opţiuni noi pentru căutarea pe Internet. Utilizatorii vor avea de ales între Google,Yahoo şi Bing pentru a căuta pe Internet, deşi Google va rămâne motorul de căutare setat automat în telefon. Şi bune, şi rele

Vestea bună este că această nouă versiune a sistemului de operare va putea fi descărcată de toţi utilizatorii iPhone, iPad şi iPod Touch începând din 21 iunie. Vestea proastă este că ea va funcţiona la capacitate maximă numai pe iPhone 4.

sorin Gadget , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.