Home > Diverse > În câţiva ani va fi posibilă regenerarea propriei danturi

În câţiva ani va fi posibilă regenerarea propriei danturi

August 2nd, 2010

Visezi la un zâmbet perfect, demn de un star de cinema? Dacă te gândesti să apelezi la implanturi dentare pentru a înlocui un dinte pierdut, te anunţăm că această tehnică va deveni, în curand, istorie! Cea mai nouă tehnologie de refacere dentară este stimularea creşterii unui dinte nou.

Ştim cu toţii că odată ce ne-am pierdut un dinte în perioada maturităţii nu mai avem altă opţiune decât să apelăm la implantul dentar. Asta pentru că, desigur, în mod normal nimănui nu îi creşte un al treilea rând de dinţi! Dar dacă acest lucru ar fi posibil?

Oamenii de ştiinţă americani de la Centrul Medical Columbia University au făcut nişte studii cu celule stem pentru a observa dacă există posibilitatea de a stimula creşterea dinţilor în zonele în care s-a pierdut dantura definitivă. Rezultatul: este posibil!

Cercetatorii au reusit sa genereze un dinte natural cu ajutorul celulelor stem, in decurs de 9 saptamani. Celulele stem pot fi colectate din mai multe zone ale corpului uman, incluzand sangele, oasele si chiar radacinile dintilor.

Pana in prezent nu s-au facut cercetari decat pe soareci de laborator insa pe viitor oamenii de stiinta vor sa extinda studiul si pe subiecti umani. Iar lumea medicala este optimista: in circa 3 ani implantologia dentara ar putea disparea.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.