Home > Gadget > Gadget: Televizor 3D fără ochelari

Gadget: Televizor 3D fără ochelari

August 28th, 2010

În 2015, televiziunea 3D ar trebui să acopere 80 de milioane de ecrane pe o piaţă estimată la 60 de miliarde de dolari

Revoluţie în tehnologie. O companie japoneză a anunţat că va lansa televizorul 3D fără ochelari. În momentul ăsta, ca să te bucuri de experienţa tridimensională la tine acasă ai nevoie de ochelari speciali. În curând însă, vom putea scăpa de aceste anexe. Toshiba ar putea lansa televizorul 3D fără ochelari. Până la sfârşitul anului, potrivit cotidianului japonez Yomiuri Shimbun, grupul din Tokyo va propune mai multe monitoare care creează senzaţia de vedere în relief cu condiţia ca privitorul să stea direct în faţa ecranului. Respectivele ecrane însă vor avea o dimensiune modestă – 53 de centimetri diagonală, scrie Le Figaro.fr.

Cum se va renunţa la lentile
Nintendo, care şi-a dezvăluit în iunie 3DS – o consolă de jocuri portabilă care permite să te joci în relief fără ochelari speciali, nu şi-a anunţat data de lansare, precizând însă că există propuneri înainte de 31 martie. Principalul său furnizor de ecrane speciale, compania japoneză Sharp, are timp astfel să testeze linia de producţie. Producătorul japonez are în plan să propună şi vizionarea filmelor la 3DS, ceea ce l-a făcut pe şeful de la Nintendo să se declare deschis “programelor de televiziune în relief”.
Televizoarele de la Toshiba, care n-au nevoie de ochelari speciali, sunt aşadar aşteptate. Este obositor să priveşti cu ochelarii care sunt deja comercializaţi şi asta pentru că privitorul are nevoie de o perioadă de adaptare cu respectivele lentile pentru a avea sentimentul perspectivei.
Producătorul va folosi o tehnologie lenticulară, pe româneşte mici lentile care, integrate într-un ecran, reiau imaginile cu un mic decalaj pentru fiecare ochi al privitorului.

sorin Gadget , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.