Home > Diverse > Fotoepilarea – cum să scapi de părul de prisos

Fotoepilarea – cum să scapi de părul de prisos

Efectele se văd după prima şedinţă, dar în funcţie de structura firului de păr şi de pigment, procedura se poate relua şi de opt ori.

Fotoepilarea este noul trend în materie de epilare, susţin cosmeticienii. Procedura este nedureroasă şi se bazează pe distrugerea ireversibilă a foliculului pilos cu ajutorul luminii. Undele de lumină de anumită lungime sunt absorbite de către melanina, care se găseşte şi în celulele foliculului. Drept urmare, celulele se încălzesc şi se distrug definitiv, susţin specialiştii. Efectul pozitiv este înregistrat deja după prima procedură, însă pentru a atinge scopul dorit şedinţele de fotoepilare trebuie repetate.

“Pentru a beneficia de efectul dorit, persoana care apelează la fotoepilare trebuie să facă şase sau opt şedinţe, în funcţie de stuctura firului de păr, pigmentul pielii, particularităţi care ţin de fiecare individ în parte”, spune Ana-Maria Văduva, project manager al unui salon de înfrumuseţare din Capitală.

Soarele trebuie evitat până la 3 săptămâni

Potrivit specialistului, şedinţele se realizează la o distanţă de şase săptămâni una de alta. “În acest interval de timp, clientului i se recomandă înlăturarea părului care apare între şedinţe cu lama sau cu aparate care tund părul. Este contraindicat folosirea epilării cu ceară sau alte proceduri care au la bază smulgerea, deoarece efectul terapiei este diminuat”, susţine Văduva.

Pielea poate fi puţin iritată după terminarea şedinţei, însă nu mai mult de 24 de ore. Se permit băile, dar nu cele cu apă fierbinte, deoarece derma este sensibilă, iar apa fierbinte o poate agresa.

După baie este indicat folosirea unei creme hidratante pe bază de aloe vera, aplicată în special pe porţiunile de piele care au fost supuse fotoepilării, recomandă specialiştii în cosmetică.

“Un alt aspect destul de important este evitarea expunerii la soare pe o perioadă de două-trei săptămâni, deoarece pielea este mai sensibilă după şedinţă, iar riscul apariţiei arsurilor din cauza razelor ultraviolete este destul de ridicat”, subliniază Ana-Maria Văduva.

Specialistul adaugă că produsele cosmetice cu factor de protecţie ridicat în perioada mai sus menţionată sunt obligatorii, mai ales pe zonele expuse, precum braţele, decolteul şi faţa.

Bărbaţii vor să scape de părul de pe piept

Fotoepilarea este o procedură abia intrată pe piaţa din România, care face furori peste hotare. “Femeile apelează la această terapie pentru a scăpa de părul din zona axilelor şi cea inghinală, în timp ce bărbaţi o fac pentru a scăpa de părul inestetic de pe piept, spate şi picioare”, spune specialistul.

Ritualul este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au diferite afecţiuni la nivelul pielii sau celor care au pielea iritată.

Până pe data de 15 iulie preţul unei proceduri costă 89 de lei, după care preţul acesteia va creşte până la 99 de lei.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.