Home > Moda > Designerii români îşi vor expune colecţiile de modă în pavilionul României de la Expo Shanghai

Designerii români îşi vor expune colecţiile de modă în pavilionul României de la Expo Shanghai

July 10th, 2010

Creatori vestimentari români, printre care Irina Schrotter, Kinga Varga, Mihaela Glăvan, Răzvan Ciobanu şi Lena Criveanu, îşi vor expune colecţiile pe scena pavilionului României de la Expo Shanghai 2010, în perioada 9 – 15 iulie, în cadrul Săptămânii Modei Româneşti, informează MAE.

Pavilionul României la Expo Shanghai 2010 găzduieşte, în perioada 9 – 15 iulie, Săptămâna Modei Româneşti, un eveniment organizat de Asociaţia FIT (Future In Textile), în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Numeroşi designeri români işi vor expune colecţiile pe scena pavilionului României, cu ocazia defilărilor care vor avea loc de 4 ori pe zi, în fiecare din cele 7 zile dedicate evenimentului. Creaţiile vestimentare au fost selectate din colecţiile designerilor participanţi la cea de-a XII-a ediţii a Romanian Fashion Week, care a avut loc în perioada 9 – 10 iunie la Iaşi. În cadrul Pavilionului Greenopolis este organizată şi o expoziţie permanentă cu o selecţie a creaţiilor designerilor români care participă la Săptămâna Modei Româneşti de la Shanghai”, se arată într-un comunicat MAE, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Printre creatorii vestimantari care participă la eveniment se numără Adelina Ivan, Alina Lăţan, Andra Cliţan, Andreea Tincu, Irina Schrotter, Jolidon, Kinga Varga, Lena Criveanu, Lucian Broscăţean, Mihaela Glăvan, Răzvan Ciobanu şi Violeta Gaburici.

De asemenea, în cadrul Pavilionului este prezentată o expoziţie colectivă de fotografie, cu tema “Modă şi Ecologie”, semnată de fotografii Cosmin Gogu, Marius Bărăgan, Gabriel Hennessey, Alex Gâlmeanu, Ionuţ Staicu, Codrin Serghei, Roro Şerban şi Tibi Clenci.

România participă în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010 la Expoziţia Mondială organizată la Shanghai, China sub genericul “Un oraş mai bun, o viaţă mai bună”.

Pavilionul naţional al României – Greenopolis – “Megapolisul Verde” – oferă, potrivit MAE, “o viziune actuală, vibrantă şi atrăgătoare despre România contemporană.

Pavilionul României cuprinde spaţiul expoziţional principal – dedicat prezentării civilizaţiei urbane, culturii şi tradiţiilor bogate, a potenţialului natural, “precum şi a celorlalte elemente care fac din România o ţară unică în peisajul european”, spaţiul dedicat evenimentelor culturale (scena) – folclor, balet şi dans contemporan, teatru non-verbal, muzică de cameră şi instrumentală, interpretări vocale, de la canto la muzică modernă, sala de conferinţe – seminarii specializate sau pentru publicul larg, promovând schimburile economice şi comerciale, turismul, cooperarea ştiinţifică şi restaurantul cu specific românesc.

Expoziţia Mondială Shanghai 2010 se desfăşoară pe durata a 184 de zile, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2010. Organizatorii EXPO 2010 se aşteaptă la participarea unui număr de peste 200 de ţări şi organizaţii internaţionale şi a unui număr de circa 70 de milioane de vizitatori.

sorin Moda , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.