Home > Diverse > Consumat zilnic, ceaiul ne intinereste

Consumat zilnic, ceaiul ne intinereste

September 3rd, 2010

Oamenii de ştiinţă spun că putem se ne simţim mai tineri cu 5 ani dacă vom face următorul lucru timp de 5 minute pe zi, în fiecare zi: să bem ceai. Pasionaţii de ceai beau, în medie, trei căni de ceai verde.

Ceaiul verde este un tip de ceai obținut din frunzele de Camelia sinensis. Diferența față de celelalte tipuri de ceai constă în faptul că procesul natural de fermentație este oprit. Imediat după cules, frunzele sunt trecute prin abur sau torefiate. Apoi frunzele sunt uscate și rulate, astfel împiedicându-se fermentarea. Ceaiul verde este cunoscut și sub denumirile de ceai nefermentat și ceai virgin.

Potrivit unui studiu citat de realitatea.net, cercetătorii din China au cercetat în principal telomerele participanţilor pentru a vedea cât de mult au îmbătrânit celulele lor. Telomerele sunt lanţuri de ADN prezente la capetele cromozomilor din celulele corpului. Telomerele sunt considerate cronometrele biologice, întrucât ele se scurtează pe măsură ce îmbătrânim, pe măsură ce celulele corpului trec prin tot mai multe diviziuni. Cei care prezintă telomere mai lungi sunt, din punct de vedere biologic, mai tineri decât cei de aceeaşi vârstă cronologică, dar cu telomere mai scurte. Pasionaţii de ceai aveau telomerele mai lungi decât cei care nu beau ceai.

Specialiştii susţin că antioxidanţii din ceai menţin telomerele lungi. Antioxidanţii luptă împotriva cancerului, diabetului şi bolilor de inimă. Când celulele sunt vătămate, se divid pentru a repara rănile şi telomerele, o sursă finită, se micşorează.

Ceaiul verde a fost apreciat din timpuri străvechi ca un puternic medicament. În ultimii ani însă, cercetările au evoluat atât de mult încât acum avem și confirmarea știintifică a ceea ce se spunea în vechime „Ceaiul este medicamentul miraculos al menținerii sănătății”. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

sorin Diverse , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.