Home > Diverse > Chiuvete de bucatarie, tipuri

Chiuvete de bucatarie, tipuri

July 21st, 2010

O clasificare a chiuvetelor de bucatarie se poate face in functie de materialul din care sunt realizate. Acest aspect este important atat din punct de vedere al durabilitatii, cat si din punct de vedere estetic.

Chiuvetele din otel inoxidabil. Sunt cele mai intalnite si ofera suficiente avantaje pentru a le cumpara: au aspect estetic placut (se pot integra intr-un decor modern, dar si traditional), sunt rezistente in timp, se instaleaza si intretin usor, iar pretul este acceptabil. Prezinta dezavantajul de a se zgaraia usor, iar din cauza calcarului din apa se formeaza pete inestetice. De aceea sunt de preferat modelele satinate, care atenueaza efectul neplacut produs de calcarul din apa. Un alt dezavantaj al acestora este acela ca se pot deforma sub greutatea unor obiecte foarte grele.

Chiuvetele din tabla sau fonta emailata. Ca si in primul caz, prezinta o serie de avantaje, respectiv, dezavantaje, care le face mai mult sau mai putin convenabile. In primul rand, sunt cele mai ieftine, se curata usor, apoi ofera o gama de culori variata, dar sunt si cele mai putin durabile, stratul de email distrugandu-se usor. Intrucat au o greutate mare, necesita suporti de sustinere speciali. E de preferat sa te orientezi spre chiuvete din fonta deoarece sunt mai rezistente si mai putin zgomotoase decat cele din tabla.

Chiuvetele din acril. Prezinta un interes din ce in ce mai crescut in randul cumparatorilor. Aceasta pentru ca ofera rezistenta la zgaraieturi, se gasesc intr-o gama variata de forme si culori, sunt rezistente la pete si lovituri, se pot curata usor si acestea nu sunt singurele calitati. Ca dezavantaj se poate mentiona sensibilitatea la socurile termice.

Chiuvetele din materiale naturale compozite. Se foloseste in principal un amestec de quart, rasini acrilice si pigmenti. Reprezinta o varianta eleganta si provocatoare, mai ales prin beneficiile pe care le poti avea: rezistenta mecanica si termica buna, rezistenta la pete, varietate de forme si culori, usurinta in curatare. Pretul destul de mare poate fi obstacolul cumpararii unei chiuvete de acest tip.

Chiuvetele din piatra naturala (calcar, granit, marmura, ardezie, steatita). Sunt ideale pentru bucatariile amenajate in stil rustic, traditional, dar nu numai. Au meritul de a da frumusete si unicitate acestor spatii, de a crea un decor special, intrucat modelele acestor chiuvete nu sunt identice. In plus, au rezistenta termica foarte buna si durabilitate. Pretul ridicat le face inaccesibile pentru multi dintre cei interesati. Marmura si calcarul au dezavantajul de a se pata usor.

sorin Diverse , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.