Home > Diverse > Ce avantaje şi dezavantaje au femeile şi bărbaţii de pe urma căsniciei

Ce avantaje şi dezavantaje au femeile şi bărbaţii de pe urma căsniciei

Persoanele care se complac într-o căsnicie care nu funcţionează îşi pun sănătatea în pericol, sunt de părere consilieri matrimoniali.

Mariajul pare să aibă mare influenţă asupra sănătăţii. Potrivit consilierilor matrimoniali, persoanele care se complac într-o căsnicie care nu funcţionează îşi pun sănătatea în pericol. Andrew G. Marshall, consilier matrimonial din Marea Britanie, susţine că femeia este mult mai afectată în relaţia de cuplu, comparativ cu bărbatul, deoarece aceasta trebuie să aibă grijă atât de bunăstarea ei cât şi a partenerului.

În acelaşi timp, bărbatul are şi el o răspundere destul de mare atunci când decide să îşi unească destinele cu cineva, deoarece trebuie să înveţe să gândească pentru doi, adaugă specialistul Marshall. În plus, Tara Parker-Pope oferă în cartea sa “For Better (For Worse): The Science Of A Good Marriage” o listă cu 200 cele mai sugestive studii despre căsătorie.

Alină durerea şi scade speranţa de viaţă

Cercetările au arătat că mariajul are atât părţi bune, cât şi părţi rele. Astfel, căsnicia poate avea efect de analgezic asupra femeilor. Un studiu a demonstrat că dragostea partenerului poate lua durerea cu mâna. Pentru a ajunge la această concluzie, un grup de femei căsătorite au fost supuse unor şocuri electrice de intensitate moderată, în timp ce creierele le erau scanate. Voluntarele au fost împărţite în două categorii, iar jumătate dintre ele au stat singure în timp ce erau supuse şocurilor electrice, iar cealaltă jumătate de femei au fost ţinute de mână de partener. Cele care au fost ţinute de mână de partener au simţit dureri mai mici decât celelalte.
Un mariaj fericit reduce stresul, mai ales pe cel legat de serviciu. Această regulă este valabilă atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Studiile de specialitate au arătat că persoanele care aveau o căsnicie fericită treceau mult mai uşor peste sarcinile dificile de la locul de muncă.
Un studiu realizat în Olanda arată că mariajul poate scurta viaţa femeii dacă partenerul este mai tânăr. Astfel, femeile care se mărită cu un bărbat care este cu 7-9 ani mai tânăr sunt cu 20 la sută mai predispuse să moară mai devreme, comparativ cu una măritată cu un bărbat de vârsta ei. De cealaltă parte, bărbatul este mai împlinit dacă partenera este mai tânără.
Căsnicia îngraşă.
După un an de căsătorie, una din cinci femei ajunge să se îngraşe cu până la 9,5 kilograme. Pentru a ajunge la această concluzie, o companie de iaurt a intervievat 3.000 de femei măritate despre felul în care le-a schimbat căsătoria mentalitatea sau felul de a fi. Rezultatele au arătat că femeile măritate nu mai sunt preocupate de felul în care arată, iar luarea în greutate după puţin timp de la căsătorie nu pare să fie o problemă. Mariajul are acelaşi efect şi asupra bărbaţilor. Astfel, bărbaţii căsătoriţi sunt de trei ori mai predispuşi să devină obezi. Principalul motiv al luării în greutate pentru ambele sexe este apariţia monotoniei în relaţia de cuplu. Dincolo de kilogramele în plus, căsnicia duce la creşterea tensiunii arteriale, a colesterolului şi a riscului ridicat de a se îmbolnăvi de boli de inimă sau diabet în rândul femeilor. În cazul bărbaţilor, efectul este invers. Riscul apariţiei bolilor cardiovasculare este mult mai mic în rândul bărbaţilor însuraţi, comparativ cu cei celibatari.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.