Home > Diverse > Berea creşte riscul de psoriazis

Berea creşte riscul de psoriazis

August 19th, 2010

Femeile care consumă bere în mod regulat au un risc dublu de a face psoriazis, comparativ cu cele care nu consumă acest tip de băutură alcoolică, arată un studiu american citat de BBC News. Femeile care beau cinci pahare de bere pe săptămână au un risc de a dezvolta psoriazis de 1,8 ori mai mare decât cele care preferă alt tip de băutură. Cele care consumă bere fără alcool, vin sau alte băuturi nu sunt supuse acestui risc, mai arată studiul realizat pe un eşantion de peste 82.000 de femei cu vârste între 27 şi 44 de ani.

Cercetarea mai arată că pericolul ar putea fi cauzat de glutenul folosit în procesul de fermentaţie a berii. “Femeile cu un risc mare de psoriazis ar trebui să consume cu moderaţie berea cu alcool”, sugerează autorii studiului de la Harvard Me¬dical School, Boston.

Psoriazisul este o boală cronică de piele care se manifestă prin apariţia unor pete roşiatice mai ales în zona genunchilor, umerilor şi a scalpului. Psoriazis (greacă ψωρίαση) este o boală de piele, care se manifestă prin descuamări (mătreață) însoțite de mâcărime și pete roșii de dimensiuni diferite pe piele. Regiunile afectate frecvent fiind zona articulațiilor genunchiului, cotului ca și pielea capului. Boala este o dermatoză netransmisbilă, cauza bolii este complexă, fiind implicați factori genetici predispozanți, reactii autoimune, alergii de natură diferită ca și o serie de cauze neclarificate.

sorin Diverse , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.