Home > Diverse > Avantajele Solarului: Intrebari si raspunsuri frecvente

Avantajele Solarului: Intrebari si raspunsuri frecvente

September 12th, 2010

Specialistii americani exista dovezi puternice, ca expunerea la razele UV controlate are un efect pozitiv si psihologic, pentru majoritatea oamenilor. Un sentiment de bunastare si reducerea starii depresive sunt câteva din avantajele acestei experiente. Sunt cunoscute efectele benefice atât medicale cât si cele fizice. Razele UV produc un efect similar ca si antrenamentul fizic, obtinând o îmbunatatire în fitness. De asemenea sunt incluse si alte avantaje cum ar fi scaderea zaharului din sânge si a presiunii sângelui precum si cresterea rezistentei, a energiei si a puterii.
Acestea nu înseamna ca trebuie sa renuntati la tratamentul medical si sa mergeti la solar. Totusi, medicul poate observa îmbunatatiri în sânge (referitor la zahar sau la presiunea sângelui) si poate schimba tratamentul pe baza rezultatelor efectelor expunerii la UV. În câteva cuvinte, odata ce ati obtinut bronzul dorit, va veti simti si arata bine!

Care sunt efectele UV asupra pielii?
Razele UV se cunosc de mult, în sensul ca ajuta organismul uman prin producerea vitaminei D3 care ne este esentiala. În plus, razele UV ajuta la reglarea metabolismului din organism.
Totusi, abia de curând au fost întelese pe deplin efectele biologice ale UV care sunt invizibile pentru ochiul uman. Acestea sunt împartite în trei grupe în functie de lungimea lor de unda.
Tipul pielii tale determina cât de bine te bronzezi. Totul depinde cât de mult a fost expusa pielea la UV si de capacitatea mostenita de a produce melanina. Melanocitele (pigmentul ce produce celule ale pielii) sunt gasite într-o cantitate asemanatoare în diferitele tipuri de piele. Deci, este suficient sa spui ca daca te bronzezi cu ajutorul Soarelui, te poti bronza si la solar. Chiar daca nu te bronzezi foarte bine la Soare, un solar poate îmbunatati situatia si poti ajunge la rezultate multumitoare.
Controlând expunerile si îngrijind corespunzator pielea poti aspira la bronzul dorit. Persoanele cu pielea foarte alba sau persoanele care fac alergii din cauza Soarelui trebuie sa evite expunerea la Soare si la raze UV.
La aceste beneficii fizice ale razelor UV mentionate pot fi adaugate si altele biologice. Razele solare naturale sau lampile demodate produc o crestere a riscului de îmbatrânire prematura a pielii sau de îmbolnavire de cancer de piele.
Totusi, multe dezbateri stiintifice au avut loc pe acest subiect. Orice dermatolog care cunoaste detaliile echipamentelor moderne de bronzare, stiu ca bronzarea la aceste aparate este mult mai inteligenta decât bronzarea naturala.
De fapt, aproape orice risc al cancerului de piele este asociat cu arsurile severe si repetate, ceea ce nu se poate întâmpla într-un salon. În fiecare an, producatorii sunt tot mai aproape de eliminarea totala a riscurilor.
Este de altfel probabil, faptul ca o alimentatie bogata în grasimi este mai responsabil pentru cancerul de piele decât expunerea la razele UV. O dieta corecta, si expunerea moderata la razele UV ajuta la curatirea pielii prin eliminarea toxinelor.

Ce fel de solar alegem?
Alegerea corecta a solarului se face în functie de tipul pielii si în functie de cât de bronzat sunteti. Cereti sfatul angajatului salonului. Tot timpul tineti cont de timpul recomandat de expunere

Ce sa facem in caz de arsuri? 
Arsura de la solar se manifesta la fel ca arsurile de la Soare. Sunt dureroase la început, dar în câteva zile pielea îsi revine. În saloanele moderne puteti cere geluri pentru racorirea si relaxarea pielii care diminueaza senzatia neplacuta. Daca pielea se cojeste, faceti o pauza pâna ea îsi revine total.

Este de ajuns doar sa tii ochii închisi?
Nu. Razele UV patrund prin pleoape si pot cauza într-un termen scurt daune. Este posibil ca în cazul mai multor expuneri corneea sa sufere daune pe termen lung. Angajatul salonului are responsabilitatea de a asigura existenta ochelarilor de protectie si de informarea clientilor despre utilizarea lor.

De ce cicatricile nu sunt acoperite de bronz?
De obicei, cicatricile nu sunt acoperite de efectul razelor UV deoarece ele sunt alcatuite dintr-un tesut care în mare parte, nu contin pigment si deci nu se pot bronza.

Solarul în timpul sarcinii?
În cazul unei sarcini normale, fara nici o ezitare, da. Razele UV nu ating fatul, deoarece este aparat de catre corpul matern. De fapt, fatul trebuie protejat de o caldura excesiva. În orice caz trebuie evitata expunerea la Soare în mod exagerat. Este recomandat sa va consultati medicul.
De asemenea, daca ai mai multe de 50 de alunite, este recomandat sa consulti un medic.

Cum folosesti un solar?
• Acest tratament trebuie facut în urma acumularii de informatii despre solar.
• Se îndeparteaza parfumul si machiajul.
• Daca se folosesc creme speciale pentru solar, acestea se aplica inainte sau dupa cura de solar, in functie de recomandare.
• Un bronz ideal este obtinut prin 7-10 sedinte, într-o perioada de 2 saptamâni. Trebuie sa întelegeti ca o singura sedinta apoi o saptamâna sau mai mult timp pauza este insuficient în a crea un rezultat satisfacator. Majoritatea oamenilor încep sa vada rezultate dupa 2-3 sedinte, deci clientul nu trebuie lasat sa creada ca dupa o singura sedinta va obtine rezultate vizibile; altii obtin un bronz vizibil dupa 5-6 sedinte. Efectele folosirii solarului se observa dupa 4 ore de la utilizare, deci este posibil ca rezultatele sa apara seara. De aceea se recomanda a se face pauza de 48 de ore între sedinte.

sorin Diverse , , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.