Home > Barbati > Alege culorile, in functie de ten

Alege culorile, in functie de ten

Când vine vorba de felul cum ne îmbrăcăm, bărbații au două mai provocări: nu știu să asorteze hainele între ele și nu știu cum să alegeaga culorile care ii avantajează.

Femeile fac alegerile hainelor aproape din instinct însa nouă, bărbaţilor, ne e aproape imposibil. Încercăm să asortăm hainele cum putem însă, de cele mai multe ori, le combinăm total aiurea.

Există doar trei tipuri de ten din punct de vedere al complexității (al nuanței): ten deschis, ten mediu și ten închis la culoare. Fiecare are culori care-l avantajează și culori care îl dezavantajează.

Nu trebuie decât să le ții minte și să probezi haine în acele culori data viitoare când mergi la cumpărături. Ține minte: prima dată probează fără să cumperi, până îți formezi ochiul. Mergi prin cât mai multe magazine și încearcă cât mai multe haine. Ai timp ca a doua oară când mergi prin mall să mai probezi o dată și abia atunci să iei decizia de cumpărare.

Dacă ai pielea deschisă la culoare…

… atunci probabil ai părul blond, șaten sau roșcat. Pentru a creea contrast, încearcă să porți nuanțe închise și să eviți cu orice preț culorile ţipătoare precum galben, roșu sau verde aprins.

Alege negru, gri închis, verde închis, albastru și maro închis. Dacă vrei să porți alb, alege o nuanță mai închisă.

Dacă tonul pielii este mediu…

Poţi allege o varietate mult mai mare de culori și nuanțe decât ceilalți din celelalte două categorii.

Evită nuanțe apropiate de cele ale pielii tale. Scopul contrastului, chiar dacă este unul mic, este acela de a scoate în evidență fața. Dacă nuanța bluzei, a cămășii sau a tricoului (a ceea ce porți în partea superioară) este prea apropiată de cea a pielii va crea un efect ciudat de continuitate de la haină la față ce nu îți are rostul.

Mergi pe albastru, verde, portocaliu, bej, roz. Evită maro închis și gri.

Dacă ai tenul închis…

Poartă culori deschise pentru a atrage atenția asupra figurii. Privirea va urca de la hainele tale deschise la culoare și se va opri asupra feței. Mergi pe alb, roz, galben, albastru deschis. Evită maro închis. E ok să porți negru pentru că negrul a fost și va fi un simbol al eleganței însă folosește-l cu zgârcenie.

Un ultim sfat

Nu încerca să mergi prea departe cu contrastul. Când probezi haine eşti liber să încerci și alte culori decât cele recomandate pentru că e absolut necesar să-ți formezi ochiul. De asemenea, nu uita că, atunci când alegi culorile pentru contrast, o faci în primul rând la hainele pe care le porți în partea superioară. Contrastul se face în primul rând cu pielea feței – blugii și pantalonii de stofă nu pot contrasta decât cu pantofii, cureaua sau bluza.

Iar dacă ești serios vizavi de schimbarea stilului tău vestimentar și ai și timp liber, poți încerca să probezi și haine în culorile pe care ar trebui să le eviți. procesul de învățare va fi mai scurt și, cine știe, poate vei găsi excepţii la regulile de mai sus!

sorin Barbati , ,

  1. cristi
    | #1

    ma ajutat acest articol.

  1. No trackbacks yet.