Home > Diverse > Afla cum se îngrijesc femeile în funcţie de ţara natală

Afla cum se îngrijesc femeile în funcţie de ţara natală

Româncele sunt recunoscute pentru combinaţia de ulei de măline cu vitamina A pe care o aplică pe mâini şi unghii pentru hidratare şi prevenirea exfolierii

Chiar dacă se spune că frumuseţea nu are graniţe, un raport recent a arătat că femeile ştiu zeci de trucuri de frumuseţe şi de cele mai multe ori modul cum arată depinde de zona unde s-au născut şi au crescut.

Specialiştii spun că într-un oraş mare unde trăiesc oameni de diferite naţionalităţi pot fi observate cel mai bine cum diferenţele culturale se manifestă pe chipul şi înfăţişarea femeilor. Zece dintre cei mai renumiţi stilişti din lume au contabilizat ritualurile de frumuseţe din toate colţurile lumii.

Astfel, ei spun că în Franţa femeile preferă să îşi facă singure manichiura şi de cele mai multe ori folosesc un lac de unghii roşu. Acestea obişnuiesc să îşi înmoaie mâinile în apă călduţă amestecată cu suc de lămâie pentru a elimina petele lăsate de lac pe unghii. În Singapore, femeile îşi îngrijesc părul cu ulei de cocos, pe care îl aplică de cele mai multe ori spre vârful părului pentru a evita uscarea şi despicarea firelor. Pentru piele folosesc avocado sau papaya tăiate bucăţi şi aplicate direct pe faţă. Acestea conţin o serie de uleiuri naturale care dau strălucire pielii şi exfoliază stratul de celule moarte.

În Marea Britanie femeile beau apă plată cu lime, care are efecte benefice asupra părului. În plus, englezoaicele nu îşi spală părul mai mult de trei ori pe săptămână pentru că folosesc un şampon uscat care menţine prospeţimea firelor de păr pentru mai mult timp. Suedezele în schimb iubesc sauna şi majoritatea au acasă una pe care o folosesc în fiecare zi. Efectele sunt vizibile şi asupra corpului dar şi asupra tenului care este mereu proaspăt şi revigorat. În Filipine femeile sunt fane aloe pe care o folosesc în starea naturală. Rup în două o frunză şi îşi masează scalpul cu sucul din interior. Italiencele preferă în schimb măştile pentru păr cu spumă de ouă pe care o aplică direct pe părul umed şi o lasă să acţioneze zece minute. În Costa Rica femeile îşi curăţă porii cu suc de portocale amestecat cu apă. Pentru exfoliere amestecă bicarbonat cu suc de lămâie şi aplică pe zonele cu probleme. După 20 de minute aplică o cremă hidratantă. Indiencele sunt adeptele machiajului obţinut din substanţe naturale, cum ar fi creionul de ochi pe bază de uleiuri, astfel încât să nu le afecteze tenul. Chinezoaicele se spală pe faţă cu apa în care au fiert orez care este bogată în antioxidanţi şi previne îmbătrânirea pielii. În Turcia femeile adoră extractele de margarete pe care le folosesc pentru strălucirea şi întărirea podoabei capilare. Călcâiele aspre le tratează cu un amestec format din sare de mare şi o loţiune obişnuită. În Japonia femeile obişnuiesc să facă o baie săptămânală în sake, băutură alcoolică pe bază de orez care le exfoliază pielea, elimină petele şi le menţine luminozitatea epidermei. În Grecia femeile apelează la rozmarin pe care îl fierb şi extractul obţinut îl folosesc pe post de mască pentru păr care are rol de purificare şi menţinere a luciului.

Braziliencele obişnuiesc să stea la plajă aproape în fiecare zi şi pentru a evita arsurile solare folosesc apelează la ovăz. Iau un pumn cu făină de ovăz, o pun într-un săculeţ de bumbac pe care îl leagă de bateria de la cadă, sub jetul de apă mai mult rece. O baie de 20 de minute în această apă vindecă atât arsurile solare cât şi alte inflamaţii ale pielii. Aşa cum era de aşteptat, femeile din Israel folosesc nămolul de la Marea Moartă pentru a-şi face măşti faciale şi corporale, după care fac băi în apa mării pentru a maximiza beneficiile mineralelor din nămol. În Jamaica femeile apelează la bicarbonatul de sodiu peste care adaugă apă şi amestecă până când se formează o pastă pe care o lasă să se usuce după care o folosesc pentru a curăţa tenul de sebumul excesiv şi impurităţile din pori. Ulterior folosesc o cremă obişnuită în acre au adăugat o fiolă cu ulei de vitamina E care are rolul de a preveni îmbătrânirea pielii şi apariţia ridurilor.

Cât despre românce, ele intră în galeria trucurilor de frumuseţe internaţionale cu uleiul de măsline amestecat cu vitamina A şi folosit o dată la două săptămâni pe post de hidratant pentru mâini. Această combinaţie previne uscarea şi crăparea pielii dar şi exfolierea unghiilor.

sorin Diverse , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.