Home > Recomandari > Afla cum scapam de astenia de primavara

Afla cum scapam de astenia de primavara

March 5th, 2012

Oboseala si melancolia, simptomele clasice ale asteniei de primavara! Ele apar mai ales pe fondul epuizarii energetice a organismului din timpul iernii.

Vreti sa scapati rapid de senzatia de oboseala? Vreti sa combateti cu succes astenia de primavara? Atunci optati pentru meniuri energizante.

Astfel, consumati fulgi de ovaz, sardine sau carne rosie. Acestea reprezinta surse pretioase de nutrienti pe intreaga durata a zilei.

Pentru a combate astenia de primavara, medicii vin cu sfaturi simple: o dieta bogata în fructe si legume, plimbari în aer liber, cât mai multa odihna si cât mai putin stres. Specialistii sunt de parere ca salata, ceapa verde, urzicile si leurda nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al nimanui.

Odata cu venirea primaverii multe persoane se confrunta cu stari de oboseala si ameteala, cunoscute in termeni generali drept astenie de primavara. Iarna, aportul de vitamine si minerale scade, iar efortul suplimentar pentru a face fata temperaturilor extreme epuizeaza organismul.

Primavara, odata cu micsorarea noptilor, celulele tind sa consume mai multa energie decat produc. Astfel apare astenia.
Aceasta apare din cauza lipsei unei alimentatii corecte, a vitaminelor si mineralelor de care corpul nostru are foarte multa nevoie dar si pentru ca uneori se face o trecere brusca de la iarna la primavara. Toate aceste schimbari afecteaza sistemul nervos si duc la aparitia starilor de disconfort.

In general, astenia de primavara se manifesta prin urmatoarele simptome: stari permanente de oboseala si somnolenta, dureri de cap, lipsa de energie, putere de concentrare redusa, scaderea puterii fizice, lipsa poftei de mancare si depresie.

Daca aceste simptome dureaza mai mult de o luna, in conditiie in care aveti o alimentatie bogata in vitamine, trebuie sa mergeti la medic! Aceasta pentru ca starea prelungita de disconfort poate ascunde boli grave.

sorin Recomandari , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.