Home > Diverse > 7 paşi pentru a scăpa definitiv de celulită

7 paşi pentru a scăpa definitiv de celulită

Printre principalele motive ale apariţiei acestei afecţiuni se numără genetica, dezechilibrul hormonal sau stilul de viaţă dezechilibrat, susţin nutriţioniştii.

Celulita este declarată inamicul numărul 1 al femeilor. Medicii spun că peste 90 la sută dintre femei dezvoltă până la vârsta de 30 de ani stadiile incipiente ale aspectului de coajă de portocală al pielii. Printre principalele motive ale apariţiei acestei afecţiuni se numără genetica, dezechilibrul hormonal sau stilul de viaţă dezechilibrat.

Pentru a scăpa de această problemă, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare şi autorul cărţii “Şi noi ce mai mâncăm… ca să slăbim?”, propune şapte paşi pentru a scăpa definitiv de această problemă tipic feminină. “Întotdeauna trebuie să începem cu detoxifierea organismului. Este un proces esenţial pentru tratarea acestei afecţiuni. Aşa că recomand creşterea consumului de legume şi fructe proaspete de sezon, de fibre, alimente probiotice şi apă plată”, spune medicul nutriţionist.

Un al doilea pas îl reprezintă adop-tarea unei diete uşor hipocalorică, dar echilibrată nutriţional şi bogată în apă, fructe, legume, mai redusă în proteine şi grăsimi animale, în glucide rafinate, fără aditivi şi arome artificiale. Respectaţi perioadele de activitate şi cele de odihnă. “Slăbitul are loc mai ales în perioada de somn. Recomand 7-8 ore de somn pe noapte şi respectarea programului şi a orei de culcare 22.00, într-o cameră bine aerisită, unde temperatura să fie în jur de 20 de grade Celsius. Astfel, arderile interne se realizează la parametri maximi”, completează prof. dr. Mencinicopschi.

Adio, abuzurilor de dulciuri şi alimente rafinate. Specialistul în nutriţie spune că alimentele rafinate industrial sau realizate în casă sunt sărace în nutrienţi, modificând în con-secinţă calitatea ţesutului conjunctiv al dermei, esenţial pentru supleţea pielii. “Sedentarismul agravează situaţia, împiedicând eliminarea toxinelor şi drenarea lichidelor din organism”, avertizează medicul. În plus, nutriţionistul recomandă să evităm mâncărurile prăjite şi grăsimile animale, provenite în special din mezeluri.

Zona afectată de celulită conţine un număr mare de celule care reţin apă. Potrivit nutriţioniştilor, excesul de lichide din organism se va localiza în aceste celule, iar volumul lor va creşte în mod considerabil. Ideal este să bem cel puţin opt pahare de apă pe zi, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. În plus, pentru lupta împotriva retenţiei de apă se mai recomandă ceaiul sau supa de legume, ambele bogate în antioxidanţi.

Renunţaţi la pâinea albă în favoarea celei negre sau integrale. Specialiştii în nutriţie spun că pâinea albă se obţine din boabe de grâu dublu rafinate, ceea ce face ca valoarea sa nutriţională să scadă. Pâinea neagră sau cea integrală au un conţinut ridicat de fibre, fapt ce ajută la distrugerea celulitei şi la pierderea în greutate.

Citeste si: Declară război celulitei! Ai şanse de victorie!

sorin Diverse , , , ,

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.